Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05.02.2010, 03:35   #2 (permalink)
CoaxeM
Administrator
Puanlar: 4, Seviye: 1 Puanlar: 4, Seviye: 1 Puanlar: 4, Seviye: 1
Etkinlik: 33,3% Etkinlik: 33,3% Etkinlik: 33,3%

Oncelikle merhabalar,

Gonderdiginiz linkteki urunun satıcısı Rokland cok guvenilir bir sirkettir.Daha once benim de alisverisim olmustu kendisi ile ve elime gumruge takılmadan ulastı.

Bkz: Alfa USB Wireless Adapter

Verdiginiz linkteki urunu inceledim.Satıcı sadece Amerika'ya ucretsiz gonderim yapmakta..USPS Priority kargo ile istek yaparsanız sorunsuz elinize ulaşır yalnız kargosu 30-35$ civarı tutar

Siz Turkiye'ye gonderim yapması icin
http://contact.ebay.com/ws/eBayISAPI...lerQuestion_VI

Linkinden sorunuzu soracaksınız.Yazmanız gereken metin tam olarak şu
Alıntı:
"Hi i want to buy Alfa AWUS036NH 802.11n 2000mW WIRELESS-N USB adapter 2w.. Can you send to Turkey if i will buy it? But as you know due to some Border restrictions i want it with USPS Priority mail and can you write for me "Spare parts - Arızalı Tamir Parcası-ikinci el" on the package for easy custom clearence in Turkey.How much will it cost total with cargo? Regards"

Bu metinde Turkiyeye gonderimi kac paraya yapacagi, USPS priority kargo ile diye belirttik (en ucuz kayıtlı kargo yani satıcı size gonderimden sonra takip numarası veriyor, kayıtsız daha ucuz kargolar da var ancak postada kaybolma riski yuksek).Gumrugumuzde takılmaması icin uzerine hem ingilizce hem turkce olarak aciklama yapmasını istedik.Boylece bizim gumruktekiler degeri 100$ dan dusuk oldugu icin icerigine bakma geregi duymuyorlar.

Bundan sonra satıcı size ya odeme linki gonderir. Yada paypal email adresi verir. oraya odeme ister.Sizde kargo dahil toplam bedeli yollarsınız. Sanırım 80$ civarı birsey tutar.
Ondan sonra odemeyi yapar yapmaz mutlaka satıcıyı ebay mesaj yoluyla odemeyi yaptıgınıza dair bilgilendirin ve paketin uzerine yazılacakları tekrar hatırlatın.Cunku bu tur satıcılar gunde 50-100 paket sattıkları icin unutma riskleri yuksek.Ben guvenlik olarak su sekilde yapıyordum.

Paypal'da odeme yaparken mutlaka Ebay urunu olarak seciniz en azından linkini kopyalayınız.

Ve en son paypal'daki adresinizi DOGRU veriniz cunku satıcı o adrese urun yollar.PAypal'dan para gonderecekseniz veya Ebay'de odeme yapacaksanız en son asamada yapmak istediginiz acıklama bolumu cıkar.
Oraya
Alıntı:

"Please write on package
"Spare parts - Arızalı Tamir Parcası-ikinci el" explanation for easy Turkish custom clerance"

Yazınız. Yani lutfen paketimin uzerine aciklamasını, Gumruk gecisi kolaylastırmak icin yazınız. diyebilirsin.
CoaxeM isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla